Gözaltı Işık Dolgusu Nedir?
Işık dolgusu; göz altında morluk, torbalanma, kırışıklık gibi sorunların giderilmesinde oldukça sıklıkla tercih edilen bir yöntemdir. Sadece gözaltı uygulamaları için üretilmiştir ve içeriğinden dolayı göz etrafına gelen ışığı yansıttığı, cildi aydınlattığı ve canlandırdığı için ışık dolgusu adını almıştır.
Göz altı ışık dolgusu; sekiz tane amino asit, hiyaluronik asit, üç tane anti oksidan, mineral, vitamin ve uygulama sırasında ağrı olmaması için lokal anestezik madde içermektedir. Bu maddeler sayesinde hücresel seviyede yapılanmayı sağladığı için göz çevresinde aydınlanma ve canlanma etkilerine neden olmaktadır.
Gözaltı Işık Dolgusu Nasıl Uygulanır?
Uygulamadan önce kişinin herhangi bir rahatsızlık duymaması göz altı bölgesine anestezik krem sürülür. Daha sonra gözaltı ışık dolgusu ucu küt olan bir kanül yardımı ile enjekte edilir. Tek bir noktadan giriş yapılır ve gözaltı, göz çevresindeki bölge dolgu malzemesi ile doldurulur.
Işık dolgusunun ince iğneler ile uygulanması da mümkündür. Ancak bu yöntemde daha fazla morarma ve şişlik olabilmektedir.
Gözaltı Işık Dolgusunun Kaç Seans Uygulanması Gerekir?
Genelde tek seans sonunda istenen görüntü elde edilebilmektedir. Ancak gerektiğinde kontrole çağrıldığında ikinci seans da uygulanabilmektedir.
Gözaltı Işık Dolgusunun Etkisi Ne Kadar Sürmektedir?
Göz etrafındaki belirtilerin derecesi, kişinin genetik faktörü, kullanılan miktara bağlı olarak ışık dolgusunun etkisi, 1-1.5 yıl arasında devam edebilmektedir.
Gözaltı Işık Dolgusunun Yan Etkisi Var Mı?
Gözaltı dokusu için özel üretildiğinden herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Ancak gözaltı torbalanmalarının cerrahi sınırda olduğu vakalarda, gebelerde, kişinin göz çevresi dokusunda iltihap ya da alerji söz konusuysa uygulanması önerilmemektedir.
Gözaltı Işık Dolgusu Sonrasında Neler Olur?
Kanülle yapılan bir uygulama olduğundan sosyal hayata engel olacak bir durum oluşturmamaktadır. Seansın hemen ardından kişinin günlük hayatına dönmesi mümkün olabilmektedir.